• +31 6 140 247 46
  • jaime@dailyjaime.com
  • Mon - Fri: 9:00 - 18:00

Training overslaan? Soms is het beter!

3 March 2016

Soms is het misschien beter om een training over te slaan. Je hoeft je daar dan echt niet schuldig over te voelen. Misschien vind je het moeilijk. Maar in sommige gevallen geeft het je precies wat je nodig hebt.

Wanneer het beter is om een training over te slaan

Slapeloze nachten
Als moeder van 3 heb je wel eens, nou jawel eens… geregeld slapeloze nachten. De kinderen zijn ziek, bang of ze kunnen gewoon niet slapen.. Dan moet je er wel uit. En als ik er eenmaal uit ben geweest, kom ik bijna niet meer in slaap. Na de rest van de nacht te hebben liggen woelen, val je uiteindelijk om 06.00 uur weer in slaap om vervolgens om 07.00 uur weer op te moeten staan. Kapot ben je dan!! Dus die training waar je de dag van tevoren zo’n zin in had zie je nu totaal niet meer zitten. Je kan proberen om door de vermoeidheid heen te trainen.. Maar misschien is het beter om naar je lichaam te luisteren. En misschien een klein dutje doen als de kids op school zitten?

Super spierpijn
Je hebt al een paar dagen fanatiek getraind en je hebt verschrikkelijke spierpijn. Je krijgt je broek amper aan en komt bijna niet van de trap af. Toch trainen?
Wat gebeurd er eigenlijk met je lichaam tijdens het trainen..
Wanneer je spierversterkende oefeningen doet of met gewichten traint maak je eigenlijk je spieren kapot, je lichaam moet hard werken om de kapot gemaakte spieren te repareren en herstellen.

Wanneer dit niet gebeurd door bijvoorbeeld:

  • Geen goede voeding
  • Onvoldoende rust

Dan bereik je het tegenovergestelde dan waarvoor je aan het trainen bent. Je spieren zullen juist verdwijnen in plaats van groeien.

Je hebt het gewoon té druk
Je hebt zoveel aan je hoofd. En werkt dag en nacht. Dan heb je natuurlijk echt geen tijd om te trainen.
Haha zo gemakkelijk kom je er niet vanaf. Je hebt altijd wel een kwartiertje over om te trainen. Dus pak je kettlebell, Bulgarian bag of doe wat plyometrics. Plyo is my favourite. Doe het maar eens een kwartier. Als je het volhoud tenminste 😉
Deze korte maar krachtige workout zorgt voor nieuwe energie. Zodat jij weer lekker aan het werk kan. 😉

Blessures
Heb jij een blessure? Maar dan een echte blessure dan is het beter om die spiergroep waar jouw blessure zit, te ontlasten. Wat je in veel gevallen wel kan doen is de spieren eromheen versterken. Ga daarvoor naar een goede therapeut of sportinstructeur die jou precies kan vertellen wat je wel en niet kan trainen.

Soms is het beter om een tijdelijke pauze in te lassen.
En soms moet je jezelf een schop onder je kont geven en niet aanstellen maar doorgaan.
Luister in ieder geval goed naar jouw lichaam. En bij schakel bij twijfel altijd iemand in die er echt verstand van heeft. Wees zuinig op je lichaam je hebt er maar 1 van!

Groetjes Jaime

Health Tips
Jaime Wilson

vezelrijk eten, doe jij het al?

Bij vezels denken de meeste mensen aan volkoren.  Bruin brood, en als je een echte gezondheidsfreak bent, ook volkoren pasta en zilvervliesrijst. Toch is juist

Read More »

Join Our Facebook

LET'S GET IN TOUCH!

Contact us with any question We are here to help

WHATSAPP

+31 6 140 247 46

SEND EMAIL

jaime@dailyjaime.com

VISIT US

Eindhoven, NB

FOLLOW OUR SOCIAL CHANNELS

We are socialy active, follow us

Copyright 2018 © DAILY JAIME