• +31 6 140 247 46
  • jaime@dailyjaime.com
  • Mon - Fri: 9:00 - 18:00

Sweet Potato gevuld met geitenkaas

9 February 2017

Een lekkere goed gevulde hap, waar je intens van kunt genieten. Echte soulfood… Eten waar je je goed door voelt… Mijn soulfood is sweet potato, en dan heerlijk gevuld. Mijn recept, de allerlekkerste.

Gevoelig voor nachtschade?
Zoete aardappel is (wat je misschien niet verwacht) geen familie van de gewone aardappel en dus ook geen nachtschade. Nachtschades bevatten de stoffen solanine en tomatine, dit zijn enkele van de natuurlijke verdedigingsmechanismen van de plant. Een bepaalde groep mensen in Nederland is hier gevoelig voor (ik gelukkig niet). Je last krijgen van bepaalde allergieën na het eten van nachtschade. Ook last van winderigheid en oprispingen zijn hier voorbeelden van.

Zoete aardappel in plaats van de gewone aardappel
Zoete aardappel is dan een goed alternatief. Eet de aardappel het liefst met schil, want ook hierin zitten vitaminen & mineralen.
Als je verder leest zie je dat ik ook tomaten voor mijn recept gebruik. Tomaten zijn ook nachtschade en bevatten de stof tomatine. Echter bevat alleen het gedeelte waar de stengel loopt en de harde kern van de tomaat deze stof. Aangezien we deze er allemaal uitsnijden, kunnen we lekker tomaten blijven eten. Bovendien zijn tomaten ook super gezond!

Zoete aardappel houd je bloedsuikerspiegel op peil
Zoete aardappels kunnen dan wel zoet zijn. Toch hebben ze een iets lagere glycemische index dan de gewone aardappel. Dit betekent dat de suikers langzamer in het bloed terechtkomen. Ook de vezels die de zoete aardappel bevat dragen bij aan een geleidelijke opname van suikers. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel constant en dus je energieniveau op peil.

Sweet potato gevuld met spinazie-tomaat-geitenkaas

Je kunt ze koken in een pan water, maar het liefst pof ik de sweet potato in de oven. Zo worden ze niet te waterig en blijft de aardappel heerlijk van smaak.

De zoete aardappel kun je op talloze manieren vullen. Ik vul de aaardappel met 20+ geitenkaas voor de eiwitten en lekker veel groenten. Uiteraard kun je hier nog een heerlijke salade bij eten.

Boodschappen

  • Zoete aardappel (biologisch)
  • Spinazie, verse
  • Knoflook
  • Olijfolie
  • Geitenkaas
  • Tomaten 3
  • Jalapeno
  • Ui 1
  • Witte wijn azijn (biologisch)

Bereiden

tomaten-ui-mengsel

  1. Snij de tomaten en ui en Jalapeno in kleine blokjes
  2. Voeg 1 el olijfolie en 1 el witte wijnazijn toe
  3. Laat dit mengsel het liefst een paar uur staan, zo kunnen de smaken goed mengen

zoete aardappel uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier
  3. Was de aardappels goed
  4. Prik met een vork wat gaatjes in alle aardappels
  5. De aardappels zijn klaar tussen de 20-30 min (ligt aan de grootte van aardappel)
  6. Om te testen haal je een aardappel uit de oven, gaat deze er makkelijk in dan zijn ze gaar.
  7. Fruit de knoflook in de pan met een klein beetje olijfolie
  8. Doe de verse spinazie erbij
  9. Snij de aardappel open
  10. Vul de zoete aardappels met het spinazie mengsel de tomaten-mix
  11. Strooi als laatste wat stukjes geitenkaas over de heerlijk dampende zoete aardappel

Hmmmm dat zal lekker smaken!!

Enjoy my soulfood!

 

dj_logo-jaime-rood

Health Tips
Jaime Wilson

vezelrijk eten, doe jij het al?

Bij vezels denken de meeste mensen aan volkoren.  Bruin brood, en als je een echte gezondheidsfreak bent, ook volkoren pasta en zilvervliesrijst. Toch is juist

Read More »

Join Our Facebook

LET'S GET IN TOUCH!

Contact us with any question We are here to help

WHATSAPP

+31 6 140 247 46

SEND EMAIL

jaime@dailyjaime.com

VISIT US

Eindhoven, NB

FOLLOW OUR SOCIAL CHANNELS

We are socialy active, follow us

Copyright 2018 © DAILY JAIME