• +31 6 140 247 46
  • jaime@dailyjaime.com
  • Mon - Fri: 9:00 - 18:00

Sportvoeding, wanneer eet ik wat

1 February 2016

Sport je veel? Dan is sportvoeding voor jou heel belangrijk. Het is belangrijk om op de juiste momenten te eten. En jouw lichaam het juiste voedsel te geven. Voedsel waar je lichaam om vraagt. Toch zijn er meerdere factoren belangrijk dan alleen sportvoeding ‘to make progress’

Ben jij een sporter? Dan zijn er een paar belangrijke factoren die je niet mag vergeten om vooruitgang te boeken. Namelijk:

  • Voeding. Zorg voor de juiste gezonde voeding waar jouw lichaam om vraagt. ‘Because Abs are made in the kitchen’
  • Rust. Zorg voor voldoende rust tussen de trainingen. Misschien heb je het wel eens gehoord. Je spieren groeien in de rust.
  • Vochtbalans. Houd je vocht balans op peil en drink de gehele dag door, water, kruiden thee.
  • Nachtrust. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je lichaam goed hersteld. En niet onbelangrijk, geeft je weer nieuwe energie.

Mijn sportvoeding

Voor de training
Wanneer je in de ochtend traint en je wil graag wat afvallen, eet dan niks of minimaal. Wil je wel eerst goed ontbijten wacht dan zo’n 2 uur voordat je begint aan je workout. Dan is het eten wat gezakt en opgenomen.
Het beste ontbijt zijn eieren. Maak lekkere eiermuffins, een omelet of spiegelei met wat spinazie. Heb je geen zin om ‘s morgens al te gaan bakken, maak dan een lekkere smoothie. Wat ook een heerlijk ontbijt is zijn mijn ‘overnight oats’. Wil je wat gewicht verliezen, eet dan niet teveel havermout.

Tijdens de training
Tijdens de training hoef je natuurlijk niet te eten. Drinken is nu wel belangrijk. En dan bedoel ik natuurlijk geen sportdrankje die licht geeft van de kleurstoffen en waar allerlei troep aan is toegevoegd. Maar drink gewoon water. Het liefst wel gefilterd water!! Zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt om zo je vochtbalans op peil te houden. Drink geen liters water in een keer, dit is niet goed en kan gevaarlijk zijn. Hierdoor kun zelfs je een watervergiftiging oplopen. Maar drink beetje bij beetje. En begin niet pas te drinken als je dorst krijgt. Dan is het eigenlijk al te laat en ben je al aan het uitdrogen.

Na de training
Na de training zijn eiwitten een goede aanvulling. De gemakkelijkste en snelste manier om dit aan te vullen is een proteïne shake nemen. Welke proteïne shake moet ik kopen? Helaas zijn er aan de meeste shakes allerlei chemische middelen toegevoegd. Wil je een natuurlijke proteïne shake zonder synthetische smaak- of zoetstoffen dan is deze een goede optie. Ben je veganist? Kies dan wil je een plantaardige shake. Vind je deze eiwitten shakes allemaal te duur? Dan is deze in de aanbieding.

Wees zuinig op je lichaam, je hebt er maar één. Wat je erin stopt is als brandstof in je auto. Met de beste brandstof loop je gewoon beter. Voedt je lichaam dus goed en vul na het trainen alles weer aan. Op deze manier heb je extra profijt van je workout en houd je het trainen nog jaren vol!

Groetjes Jaime

Health Tips
Jaime Wilson

vezelrijk eten, doe jij het al?

Bij vezels denken de meeste mensen aan volkoren.  Bruin brood, en als je een echte gezondheidsfreak bent, ook volkoren pasta en zilvervliesrijst. Toch is juist

Read More »

Join Our Facebook

LET'S GET IN TOUCH!

Contact us with any question We are here to help

WHATSAPP

+31 6 140 247 46

SEND EMAIL

jaime@dailyjaime.com

VISIT US

Eindhoven, NB

FOLLOW OUR SOCIAL CHANNELS

We are socialy active, follow us

Copyright 2018 © DAILY JAIME