• +31 6 140 247 46
  • jaime@dailyjaime.com
  • Mon - Fri: 9:00 - 18:00

Slank worden & slank blijven

18 February 2016

12 tips om slank te worden & te blijven

Afvallen is niet makkelijk, maar op gewicht blijven ook niet. Daarom heb ik 12 tips om jullie hierbij te helpen.

Verborgen/ toegevoegde suikers
Er zitten suikers in producten waarvan je het niet zou verwachten. Denk je gezond bezig te zijn en alle toegevoegde suikers te vermijden..Maar pas op voor de suikers die je niet ziet! Lees daarom altijd het etiket.

Suikers
Als je dan toch voortaan de etiketten gaat lezen… Moet je weten dat suiker ook anders genoemd kan worden (om ons op een dwaalspoor te zetten misschien??!!). Hoe dan ook, het is ‘the Devil in Disguise’
Leer daarom de verschillende benamingen uit je hoofd. Een paar voorbeelden:
Malto dextrine, Dextrose, Glucose, Melasse, Sacharose, Sucrose, Fructose..
En dan te bedenken dat dit er slechts een paar zijn!!

Eet heel veel groenten
Zorg dat je vol zit van de groente, dan eet je automatisch minder van de rest.

Eet vooral veel groene bladgroente
Groene bladgroenten zijn een goede bron van magnesium. Magnesium zorgt ervoor dat je minder behoefte hebt aan zoetigheid en chocolade.

Pak iets wat je moet pellen
Als je iets wil snacken. Neem dat iets wat veel tijd kost. Bijvoorbeeld ongepelde noten. Noten kraken en pellen kost tijd. Daar hebben wij helemaal geen zin in. Je gaat hierdoor vanzelf minder eten.

Vermijd alcohol
Tenminste zoveel mogelijk. Een glaasje alcohol bevat de nodige calorieën en vertraagt je verbranding. Maar is ook vaak de boosdoener met betrekking tot snacken. En misschien is 1 glaasje alcohol niet zo erg, maar kun jij het bij 1 glaasje houden?

Vetten
Voeg goede vetten toe aan iedere maaltijd. Zelfs aan je smoothie kun je goede vetten toevoegen. Denk maar eens aan avocado of voeg een eetlepel kokosvet toe. Hierdoor komen de suikers geleidelijker je lichaam binnen en blijft je bloedsuiker langer op peil.

Eet pittig
Voeg pittige kruiden toe aan de maaltijd. Het is bewezen dat pittig eten ons metabolisme versneld.

Geen XL verpakking
Pas op met grote verpakkingen, zakken chips of liters frisdrank. In de VS is het normaal dat wanneer je een kleine cola besteld, je minimaal een Large krijgt. Helaas zie ik het in Nederland ook al dezelfde kant op gaan. Je ziet steeds meer groot verpakkingen. ‘Vroeger’ chips kregen, kreeg je een bakje of een klein zakje. Tegenwoordig is een grote zak per persoon heel normaal. Hetzelfde geld voor de frisdrank.. een liter cola weg te drinken is de normaalste zaak van de wereld. Gek hè dat we in Nederland steeds meer overgewicht krijgen!!!

Muziek
Muziek is voor mij heel belangrijk als ik aan het trainen ben. Muziek motiveert en geeft energie. Maak een mooie playlist zodat jij je workout goed volhoud.

Thuis trainen
Niet iedereen heeft altijd de tijd of mogelijkheid om naar de sportschool te gaan. Daarom is het slim om altijd wat trainings materiaal in huis te hebben. Het hoeft geen grote aanschaf te zijn. Denk bijvoorbeeld aan wat gewichten, kettlebells en een mat.

Kookprogramma’s
Heb je de hele dag gezond gedaan. Plof je ’s avonds op de bank en komt er allerlei lekkers voorbij op tv. Dat maakt de verleiding wel heel groot. Kijk vooral geen kookprogramma’s net voordat je naar bed gaat.

Groetjes Jaime

Health Tips
Jaime Wilson

vezelrijk eten, doe jij het al?

Bij vezels denken de meeste mensen aan volkoren.  Bruin brood, en als je een echte gezondheidsfreak bent, ook volkoren pasta en zilvervliesrijst. Toch is juist

Read More »

Join Our Facebook

LET'S GET IN TOUCH!

Contact us with any question We are here to help

WHATSAPP

+31 6 140 247 46

SEND EMAIL

jaime@dailyjaime.com

VISIT US

Eindhoven, NB

FOLLOW OUR SOCIAL CHANNELS

We are socialy active, follow us

Copyright 2018 © DAILY JAIME