• +31 6 140 247 46
 • jaime@dailyjaime.com
 • Mon - Fri: 9:00 - 18:00

Quinoa Muffin Cups

19 August 2016

Het fijne aan deze quinoa muffin cups is dat je van tevoren gemakkelijk je koolhydraten en eiwitten kan afwegen. En groenten mag je natuurlijk zoveel je wil!!
Daarom zet ik deze keer geen grammen achter de ingrediënten. Iedereen kan zijn eigen hoeveelheid koolhydraten en eiwitten hierin verwerken.

Wat leuk is aan deze quinoa muffin cups is dat je hier de restjes van de vorige dag in kan verwerken. Weggooien is zonde. Daar doe ik niet aan, en ik hoop natuurlijk jij ook niet. De gerechten die je met left-overs kan maken zijn verbazingwekkend lekker. Misschien nog lekkerder dan het oorspronkelijke gerecht. Hoe mooi is dat!

quinoamuffincups tussen

goed voor het milieu en je portemonnee

Ik heb al een keer geschreven over duurzaam eten en leven. Een groenere wereld wie wil dat nou niet? Door jouw left-overs te hergebruiken en daar weer een heerlijk nieuw gerecht van te maken help jij daar zeker een handje aan mee.

gezonde quinoa muffin cups, handig om mee te nemen

Ik maak deze quinoa muffin cups regelmatig. Lekker handig om stand-by in de koelkast te hebben liggen voor de snelle trek! Of om mee te nemen naar een picknick of een pretpark.
Over een pretpark gesproken…
Ik weet niet of jij wel eens in pretparken komt? Als je kids hebt hoogstwaarschijnlijk wel. Als ik in een pretpark ben verbaas ik me steeds weer over de vette zooi die ze verkopen. Iets wat ik niet kan begrijpen.. In een land met steeds meer overgewicht en waar ook de kinderen maar dikker en dikker worden. Geef de dagjesmensen op zijn minst een keuze. Een keuze tussen gezond en ongezond eten. Het word wel verkocht, ja dat klopt. Ik snap ook wel dat als je bijna van je stokje valt van de honger, en bij gebrek aan beter uiteindelijk toch gaat voor die niet-eens-zo-lekkere-frietjes met die in-de-olie-doordrenkte-snack erbij. Een mens moet toch iets. En niet iedereen heeft zin om net als mij zoveel tijd te besteden aan al die op maat gemaakte lunchpakketten voor het hele gezin.
Dan zijn er misschien regels dat je geen eigen voedsel mee mag nemen (maar volgens mij valt dat tegenwoordig wel mee). In dat geval smokkel ik mijn eigen eten gewoon naar binnen. Mij zullen ze niet hebben!! 😉

Ik neem graag mijn quinoa muffincups mee voor een dagje weg. Je hoeft ze niet warm te eten, koud zijn ze heerlijk.

wat heb je nodig

 • oven
 • cupcake/ muffin tray (ik gebruik een siliconen)

Wat ik in mijn hartige muffins gedaan heb

 • Quinoa
 • Lente ui
 • Broccoli/ Bimi
 • Basilicum of andere verse kruiden naar keuze
 • Eieren, min 4
 • Peper
 • Zout

Het bereiden

 1. verwarm de oven voor op 180 graden
 2. smeer de cupcake vormpjes in vet boter
 3. meng alle ingrediënten goed door elkaar
 4. bak af tussen 15-25 min (ligt eraan of je kleine of cakevormpjes gebruikt)

Enjoy!!

Groetjes Jaime

Health Tips
Jaime Wilson

vezelrijk eten, doe jij het al?

Bij vezels denken de meeste mensen aan volkoren.  Bruin brood, en als je een echte gezondheidsfreak bent, ook volkoren pasta en zilvervliesrijst. Toch is juist

Read More »

Join Our Facebook

LET'S GET IN TOUCH!

Contact us with any question We are here to help

WHATSAPP

+31 6 140 247 46

SEND EMAIL

jaime@dailyjaime.com

VISIT US

Eindhoven, NB

FOLLOW OUR SOCIAL CHANNELS

We are socialy active, follow us

Copyright 2018 © DAILY JAIME