• +31 6 140 247 46
 • jaime@dailyjaime.com
 • Mon - Fri: 9:00 - 18:00

Linguine van Courgette& wortel met zalm

11 October 2016

Door het koude weer vraagt mijn lichaam om warm voedsel. Vandaag maak ik linguine van wortel en courgette met wilde zalm uit de oven.

Eindelijk moeten we er dan toch echt aan geloven. De dagen worden korter en kouder. ’s Morgens als ik mijn bedje uitrol is het nog pikdonker, wat het opstaan er niet gemakkelijker op maakt. Mijn wekker gaat om 07.00 en om 07.05 (just in case!)
Er was ooit een tijd dat wanneer ’s morgens als de wekker ging, ik m’n bed uitsprong. Vol energie en zin om de dag te beginnen. De laatste tijd is dat wel anders. De wekker gaat, ik zet m uit. Blijf nog even liggen, want ik heb nog altijd mijn reserve alarm om 07.05. Ondertussen heb ik toch maar besloten dat het beter is om op te staan en ga ik op m’n gemakje eruit. Wat een spierpijn heb ik van de hele week trainen. Waarom doe ik dit toch allemaal?

Ik sta altijd als eerste op, heb ik even een momentje voor mezelf voordat alle hectiek weer begint.

Met deze koude dagen heb ik het nu extra koud. Mijn vetpercentage begint te zakken terwijl ik dat juist zo nodig heb. Ik ben altijd al een koukleum geweest, maar nu helemaal. Gewoon extra kleding aan dus. Dikke trui en altijd een sjaal. Ik kan me nu niet veroorloven om ziek te worden richting de sap cup.

Met het veranderen van het weer pas ik ook mijn maaltijden aan. Namelijk meer ovengerechten en soepen. Eigenlijk alles wat me warmte geeft. Wat hete pepers erbij en ik ben weer op temperatuur.

Gebruik groenten in plaats van koolhydraten

Dit gerecht bevat geen snelle koolhydraten,  wel heel veel vitamientjes, eiwitten en goede vetten.

Linguine van courgette en wortel

Wat heb je allemaal nodig

 • Winterpeen 2
 • Courgette 1
 • Ui 1
 • Knoflook 1 à 2 tenen
 • Jalapeno 1
 • Peper
 • Zout
 • Olijfolie 2 el
 • Wilde Zalm

Het bereiden

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Verwijder de schil van de courgette
 3. Schil met een dunschiller mooie plakken van de courgette, doe dit aan alle 4 de kanten zodat je het middelste gedeelte overhoudt (die gebruiken we niet)
 4. Doe hetzelfde met de winterpenen
 5. Snij de ui en de Jalapeno
 6. Doe alles in een braadslede of ovenschaal
 7. Pers de knoflook uit en verdeel over de schaal samen met de olijfolie
 8. Wrijf de zalm in met wat grof zout en peper
 9. Leg de zalm bovenop de groenten
 10. Plaats de braadslede in het midden van de oven
 11. Na ongeveer 16 minuten zijn de groenten lekker gebakken, maar nog knapperig en de zalm is perfect👌🏽

Hoe ik deze maaltijd bereid kun je zien in mijn Vlog3 😉

Eet Smakelijk!

 

Groetjes Jaime

Health Tips
Jaime Wilson

vezelrijk eten, doe jij het al?

Bij vezels denken de meeste mensen aan volkoren.  Bruin brood, en als je een echte gezondheidsfreak bent, ook volkoren pasta en zilvervliesrijst. Toch is juist

Read More »

Join Our Facebook

LET'S GET IN TOUCH!

Contact us with any question We are here to help

WHATSAPP

+31 6 140 247 46

SEND EMAIL

jaime@dailyjaime.com

VISIT US

Eindhoven, NB

FOLLOW OUR SOCIAL CHANNELS

We are socialy active, follow us

Copyright 2018 © DAILY JAIME