• +31 6 140 247 46
  • jaime@dailyjaime.com
  • Mon - Fri: 9:00 - 18:00

Mijn kip curry mals en smaakvol

1 February 2016

Kip curry is een heerlijk kruidig gerecht. De kruiden die erin zitten zijn niet alleen lekker, maar ook super gezond!! Laat de kruiden lekker lang intrekken en je hebt een super smaakvol en mals kipgerecht. Je kunt curry net zo pittig of kruidig maken als je zelf wilt. Kip curry is heerlijk met rijst maar ook goed te combineren met zoete aardappel.

Dit is mijn recept voor kip curry

Je hebt nodig:

  • kippenborstfilet ongeveer 500 gram

Voor de marinade heb je nodig:

  • gember stukje
  • knoflook 1 à 2 teentjes
  • paprikapoeder 2 tl
  • kerriepoeder 2 tl
  • komijnpoeder 1 tl
  • curcuma 2tl
  • peper
  • zout 1 kleine tl
  • azijn 1 el
  • olie 3 el
  • sojasaus 2 el

laat de kip hier een paar uur (of een hele dag) in marineren

en voor de saus

  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • gember een klein stukje
  • blik gepelde biologische tomaten van 400 gram
  • kerriepoeder 1 á 2 tl
  • paprikapoeder 1 á 2 tl
  • gula djawa/palmsuiker 1 tl
  • kokosmelk 1 klein pakje
  • sojasaus 1 scheutje
  • optioneel cayennepeper

overige

  • aluminium folie

Maak eerst de marinade

  1. haal de knoflook en de gember door de knoflookpers en vermeng alle ingrediënten
  2. maak de kipfilets schoon mocht dat nodig zijn
  3. smeer de kip goed in met de marinade en laat een paar uur in de koelkast staan, zodat alle kruiden goed kunnen intrekken
  4. ff wachten..
  5. haal de kip uit de koelkast
  6. smelt wat kokosvet in een braadpan en
    bak de kip aan beide kanten op hoog vuur
  7. als beide kanten dicht zijn geschroeid, zet dan het vuur laag en laat nog een paar minuutjes doorbakken
  8. haal de kip uit de pan en laat ze rusten dek af met aluminium folie

Nu gaan we de saus maken

Tip! Maak de saus in dezelfde pan waar je ook de kip in hebt gebakken, en maak deze vooral niet schoon! Deze smaken hebben we nodig om een heerlijke saus te maken.

  1. snijd de ui in blokjes en fruit deze
  2. haal de gember en knoflook door de pers en doe deze bij de ui
  3. laat alles op laag vuur staan
  4. doe de gepelde tomaat en 1 el sojasaus erbij
  5. laat nog even door pruttelen zodat je een lekkere saus krijgt
  6. voeg als laatste de kokosnoot crème naar smaak toe
  7. laat nog een paar minuutjes doorkoken om de saus dikker te laten worden

Vind je het allemaal te veel werk? Het is wel wat werk dat klopt!! Maar af en toe is het wel leuk om iets speciaals te maken en lekker een beetje te kokkerellen. Bovendien, my kids Love It!
Het is niet een gerecht wat ik dagelijks zou maken, maar het is zeker de moeite waard om een keer te proberen.

Groetjes Jaime

Health Tips
Jaime Wilson

vezelrijk eten, doe jij het al?

Bij vezels denken de meeste mensen aan volkoren.  Bruin brood, en als je een echte gezondheidsfreak bent, ook volkoren pasta en zilvervliesrijst. Toch is juist

Read More »

Join Our Facebook

LET'S GET IN TOUCH!

Contact us with any question We are here to help

WHATSAPP

+31 6 140 247 46

SEND EMAIL

jaime@dailyjaime.com

VISIT US

Eindhoven, NB

FOLLOW OUR SOCIAL CHANNELS

We are socialy active, follow us

Copyright 2018 © DAILY JAIME