• +31 6 140 247 46
  • jaime@dailyjaime.com
  • Mon - Fri: 9:00 - 18:00

Op gewicht blijven tijdens vakantie

30 May 2016

Je hebt zo hard gewerkt om slank de zomer in te gaan. Eindelijk heb je die mooie bikini gekocht en pas je dat leuke jurkje.
Maar dan ga je op vakantie…
Veel mensen komen wat kilo’s aan op vakantie .. zonde!! Nergens voor nodig! Met een beetje opletten kun je gewoon op gewicht blijven.

Tips om op gewicht te blijven tijdens de vakantie

Het vertrek
Op het vliegveld beginnen de verleidingen vaak al. Heerlijke koffie met smaakjes (suikerbommen), slagroom en veel te veel melk. Die drink je thuis ook niet. Doe gewoon normaal en pak een ‘normale’ bak koffie.
Heb je een lange reis naar je bestemming zorg dan voor voldoende ‘gezonde snacks’ in je tas. Onderweg kom je allerlei lekkers tegen. En omdat je uit je eet-slaapritme bent krijg je misschien op ongebruikelijke tijden trek. Zorg dat je altijd iets ‘verantwoords’ bij de hand hebt, zodat je verleidingen kan weerstaan.

Eenmaal op bestemming
Je bent op de plaats van bestemming aangekomen. Zoek een lokale supermarkt op zodat je je handtas met ‘verantwoord’ eten kan aanvullen. Zo ben je niet afhankelijk van het eten wat je onderweg tegenkomt, en heb je altijd je eigen gezonde ‘snacks’ bij je.

Het buffet
Je zit op een resort met een buffet. Heel praktisch want nu kun je precies eten wat je graag zou willen. Ligt er niks gezonds bij? Eieren en groenten zijn er altijd. Vraag de kok een omelet met wat verse groenten te bakken. Ligt er zoveel eten dat je denkt van alles wat te moeten pakken? Ga dan op je kamer ontbijten. Geef je bestelling door en laat de roomservice je eten bezorgen.

All Inclusive
Je hebt een All Inclusive vakantie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je zoveel moet eten om je geld ‘eruit te eten’.

Sporten op vakantie
Je hebt dan wel vakantie, maar ook op vakantie kun je blijven sporten. Al is het maar een half uurtje per dag. Dit motiveert toch om gezonder te blijven eten.

Blijf in beweging
Geen zin in om op vakantie naar de sportschool te gaan. Ga dan lekker veel wandelen. Lekker buiten in de natuur en de frisse lucht. Neem wat surflessen, of ga staand peddelen. Supergoed voor je lijf en je bent niet bewust met je lichaam bezig.

Genieten
Je bent natuurlijk wel op vakantie. Je mag best een extra ijsje eten, en een wijntje drinken. En daarbij.. de een komt sneller aan dan de ander. Neem deze tips mee op vakantie, maar vergeet vooral niet te genieten!!

 

Groetjes Jaime

Health Tips
Jaime Wilson

vezelrijk eten, doe jij het al?

Bij vezels denken de meeste mensen aan volkoren.  Bruin brood, en als je een echte gezondheidsfreak bent, ook volkoren pasta en zilvervliesrijst. Toch is juist

Read More »

Join Our Facebook

LET'S GET IN TOUCH!

Contact us with any question We are here to help

WHATSAPP

+31 6 140 247 46

SEND EMAIL

jaime@dailyjaime.com

VISIT US

Eindhoven, NB

FOLLOW OUR SOCIAL CHANNELS

We are socialy active, follow us

Copyright 2018 © DAILY JAIME