Heb jij mijn blog over eieren gelezen? Daarin vertelde over hoe gezond eieren zijn. Vooral om de dag mee te beginnen. Aangezien we ‘s morgens bijna allemaal haast hebben..denk ik dat het voor velen toch een hele opgave is om in de ochtend al eieren te gaan bakken. Daarom heb ik een leuk en gemakkelijk ei-recept.
Jáa gemakkelijk!! Gezond eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Dat is toch een vooroordeel van gezond eten. Ik ga je het tegendeel bewijzen. Deze eiermuffins kun je gemakkelijk ’s avonds voorbereiden. Je hoeft ze dan ’s morgens alleen nog maar in de oven doen. Je kunt ze natuurlijk ook de avond van tevoren afbakken. Koud zijn ze net zo lekker!
Wil je ze ook proberen? Deze overheerlijke, gezonde, vegetarische, paleo eiermuffins..
het recept voor 6 eiermuffins
ingrediënten
- 4 biologische eieren
- halve rode ui
- boerenkool handvol
- rode biet halve
- peper en zout
- boter
wat je nog meer nodig hebt
- bakblik
- kwast om in te smeren
- en een oven
Eiermuffins maken in 6 stappen
- kluts de eieren
- snijd de ui en de biet in kleine stukjes
- meng alles goed door elkaar
- smeer het bakblik in met boter
- giet het mengsel in het ovenblik
- bak de eiermuffins af in zo’n 17 minuten op 175 graden
Maak de eiermuffins hoe jij ze lekker vind. Vervang de groente in het recept door de groenten die jij lekker vind. Doe er garnaaltjes of spekjes doorheen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Laat me weten wat jouw lekkerste creatie is.
Eet smakelijk!