• +31 6 140 247 46
 • jaime@dailyjaime.com
 • Mon - Fri: 9:00 - 18:00

Duurzaam eten, help een handje mee

25 January 2016

Door duurzaam te eten en te leven help jij de natuur een handje.
En niet alleen de natuur, maar ook de lokale boer én jezelf! Het liefste zou ik iedereen willen aansporen om hieraan mee te doen. Alle kleine beetjes helpen. En heel veel kleine beetjes maken een groot verschil 🙂
Wil je weten hoe? Lees dan verder..

Mijn Tips voor duurzaam eten

 • Eet seizoen producten.
  Tegenwoordig zijn wel bijna alle producten het hele jaar door verkrijgbaar. Toch is het beter om voor de seizoens-groenten en fruit te gaan. Deze zijn goedkoper, bevatten meer voedingswaarde en zijn smaakvoller. Weet je niet welke dit zijn? Raadpleeg dan het internet.
 • Vries in
  Misschien vind je het saai om alleen seizoens-groenten te eten. Dat hoeft niet! Je kunt groenten gemakkelijk invriezen. Zo kun je ten alle tijden variëren en lekker eten waar jij zin in hebt.
 • Koop niet elke keer een plastic tasje
  Het is zo makkelijk om bij de kassa elke keer een tasje voor 10 cent te kopen. Maar het is ook een kleine moeite om eigen plastic zak (die je ongetwijfeld  genoeg thuis hebt liggen) of een duurzame boodschappentas mee te nemen. Door deze kleine moeite help jij de natuur een handje. Maar de winkeliers zijn goed bezig, ik ben allang blij dat je voortaan voor een tasje moet betalen. Zet een hoop mensen toch aan het denken.
 • Koop lokaal
  Probeer zoveel mogelijk producten afkomstig van lokale boeren te kopen. Je kunt je wel bedenken dat producten die van de andere kant van de wereld ingevlogen zijn, de natuur niet ten goede komt. En er is ook niks mis met de lokale boeren te steunen.
 • Begin een moestuin
  Is een betere manier om verse groente, fruit en eieren te krijgen. Scheelt je een hoop geld en verser kan niet!
 • Geen afhaal
  Afhaal eten is meestal niet het meest gezonde voedsel. Het wordt verpakt in schuim- of plastic bakken, die daarna meteen in de prullenbak verdwijnen. Bovendien bevat dit plastic stoffen die onze gezondheid schaden.

Als je aan eten denkt, denk dan niet alleen aan jezelf maar ook aan de natuur die ons dit allemaal geeft. We hebben eten nodig om te kunnen leven en te functioneren, dus wees zuinig op de natuur. En het leuke is.. iedereen kan zijn/haar steentje hieraan bijdragen.

Groetjes Jaime

Health Tips
Jaime Wilson

vezelrijk eten, doe jij het al?

Bij vezels denken de meeste mensen aan volkoren.  Bruin brood, en als je een echte gezondheidsfreak bent, ook volkoren pasta en zilvervliesrijst. Toch is juist

Read More »

Join Our Facebook

LET'S GET IN TOUCH!

Contact us with any question We are here to help

WHATSAPP

+31 6 140 247 46

SEND EMAIL

jaime@dailyjaime.com

VISIT US

Eindhoven, NB

FOLLOW OUR SOCIAL CHANNELS

We are socialy active, follow us

Copyright 2018 © DAILY JAIME