• +31 6 140 247 46
  • jaime@dailyjaime.com
  • Mon - Fri: 9:00 - 18:00

Dadels mijn zoete verleiding

14 December 2015

Vroeger had ik regelmatig een zoet aanval. Dan kon ik de verleiding niet weerstaan en móest ik chocolade hebben. Gelukkig heb ik daar geen last meer van. Nou ja bijna dan..Nu zijn dadels mijn zoete verleiding 😉

Als je echt zo’n onweerstaanbare last (want dat is het tenslotte.. een last) van ‘cravings’ hebt wil meestal toch zeggen dat je ergens een tekort aan hebt. Je lichaam is dan uit balans en wil het tekort weer aanvullen. Ik ben dagelijks magnesium supplementen gaan slikken en voor mij heeft dat goed geholpen. Ik eet nog maar heel af en toe chocolade. En als ik het eet is dat meer omdat ik nieuwe repen of receptjes aan het uitproberen ben.
Dat neemt niet weg dat ik af en toe nog wel behoefte heb aan zoetigheid.
Dan haal ik overheerlijke (half)verse Medjoul dadels. Want als er iets je behoefte aan zoetigheid wegneemt zijn het deze heerlijke vruchten wel! Daarbij zijn dadels ook een goede bron van magnesium.
Het zijn net snoepjes of een soort zoete gebakjes die aan de bomen groeien. Je hoeft er niet eens iets mee te doen, alleen de pit eruit halen en opeten.

Bij andere volkeren
Dadels worden in veel landen zoals het Midden-Oosten, Noord-Afrika en ook in Aziatische landen veel gegeten. Er zijn volkeren waar de Dadelpalm symbool staat voor vruchtbaarheid, welvaart en zelfs voor spirituele groei.
Bij ons in Nederland worden er nog lang niet zo veel dadels gegeten als bij deze volkeren. Toch kom je ze steeds meer tegen. Gelukkig maar want deze vrucht is eigenlijk een gezond gebakje.

Waarom ik zo van dadels hou..
Ze zijn niet alleen lekker maar ook super gezond en zitten vol vitaminen en mineralen.

De voordelen van Dadels

  • Zitten vol vezels. Zijn daarom goed voor de darmen, en dragen bij aan een goede stoelgang.
  • Is door de hoge concentratie ijzer goed voor onze rode bloedcellen. Mede goed bij bloedarmoede.
  • Is goed tijdens de zwangerschap door het foliumzuur wat erin zit.
  • Bevat antioxidanten.
  • Goede bron van Calcium en Magnesium wat goed is voor onze botten.
  • Is een echte energybooster door de koolhydraten en suikers die erin zitten. Dit zijn dan wel de goede koolhydraten en de natuurlijke suikers.

Tip:
Zoet je gebak of gerecht op een natuurlijke manier met natuurlijke suikers. Je hoeft hiervoor alleen maar de suikers in het recept te vervangen door dadels.

Je hóeft er niks mee te doen.. Maar dat kan natuurlijk wel! Je kan deze dadels omtoveren tot lekkere hapjes. Zeker het proberen waard. Meer daarover de volgende keer☺

 

Groetjes Jaime

Health Tips
Jaime Wilson

vezelrijk eten, doe jij het al?

Bij vezels denken de meeste mensen aan volkoren.  Bruin brood, en als je een echte gezondheidsfreak bent, ook volkoren pasta en zilvervliesrijst. Toch is juist

Read More »

Join Our Facebook

LET'S GET IN TOUCH!

Contact us with any question We are here to help

WHATSAPP

+31 6 140 247 46

SEND EMAIL

jaime@dailyjaime.com

VISIT US

Eindhoven, NB

FOLLOW OUR SOCIAL CHANNELS

We are socialy active, follow us

Copyright 2018 © DAILY JAIME