• +31 6 140 247 46
 • jaime@dailyjaime.com
 • Mon - Fri: 9:00 - 18:00

Bloemkoolpuree, het beste recept

10 November 2016

Mashed potatoes.. Heerlijk, maar voor mij even een no-go ☹
Mijn goed gelukte vervanger hiervoor is ‘mashed cauliflower’ oftewel bloemkoolpuree.

Nog een paar weekjes te gaan voordat het zover is.. de sap cup natuurlijk. Ik voel me nog behoorlijk fit en energiek. Waarschijnlijk omdat ik bergen groenten eet. Hoezo alleen rijst-kip-broccoli tijdens de wedstrijdvoorbereiding? Not for me..
Waar ben ik toch aan begonnen…
Ik vraag veel van mijn lichaam en natuurlijk voel ik dat. Mijn spieren zijn dag en nacht bezig om te herstellen en te groeien. ’s Avonds sleep ik mijn vermoeide lichaam met moeite naar boven. En ‘s ochtend denk ik bij mezelf ‘waar ben ik toch aan begonnen’…

Geen extra rust voor mij..
De meeste atleten plannen tijdens de laatste paar weken voor een fitness- bodybuilding wedstrijd wat vrije tijd in. Om zo je lichaam wat extra rust te geven. Je lage vetpercentage in combinatie met het trainen én diëten gaat uiteindelijk toch zijn tol eisen.
Wat doe ik, ik ga tijdens de wedstrijdvoorbereiding gewoon mijn keuken verbouwen. Lekker handig!! NOT!! Nooit doen, heel frustrerend. Ik heb het alleen maar nog drukker! Mocht er nog een volgende wedstrijd komen, plan ik het allemaal wat anders in.

Dat ik nog genoeg energie heb, komt omdat ik veel verse en zoveel mogelijk biologische groenten eet. Het voedsel wat in deze fase van de wedstrijdvoorbereiding nog gegeten mag worden is misschien beperkt. Maar groente (behalve peulvruchten) mag nog steeds en veel zelfs!! Ik probeer zoveel mogelijk te variëren met groenten. Koolsoorten, spinazie, paksoi, tomaten, paprika’s, uien, kiemgroenten, verse kruiden etc etc. Om eventuele tekorten aan te vullen neem ik dagelijks een paar supplementen, maar ik denk dat het altijd het beste is om vitaminen en mineralen uit je voeding te halen.

Als je veel van je lichaam vraagt moet je er goed voor zorgen, anders pleeg je roofbouw.

Omdat aardappelpuree er voor mij voorlopig niet inzit heb ik een leuke variant verzonnen namelijk bloemkool puree. Bloemkool is gezond en een goede vervanger voor de aardappel. ‘Who needs carbs when you can have my mashed cauliflower’

Eet de bloemkoolpuree met een lekker stukje vlees of (in mijn geval) vis.

Aanrader! Eet deze maaltijd met gepofte knoflook en ui uit de oven, heerlijk! Mmmhhhh

Wat heb je allemaal nodig

Bloemkoolpuree, de allerbeste

 • Bloemkool
 • Knoflook
 • Olijfolie
 • Keltisch zout evt
 • Kruiden, verse naar keuze

Bereidingswijze

 1. Was de bloemkool
 2. Snij de bloemkoolroosjes van de stronk af
 3. Kook de bloemkool
 4. Giet af
 5. Doe de bloemkool in de keukenmachine en maal fijn
 6. Neem een schone theedoek en vouw open
 7. Doe de vermalen bloemkool hierin
 8. Vouw de theedoek dicht
 9. Draai rond tot dat bijna alle groentevocht eruit is
 10. Meng de verse kruiden door de bloemkoolpuree en voeg evt wat Keltisch zout toe

 

Groetjes Jaime

Health Tips
Jaime Wilson

Waarom val ik niet meer af?

Je wil wat gewicht kwijt. Dus je gaat op dieet en bent dagelijks in de sportschool te vinden😅. Alles gaat volgens plan.. je verliest gewicht

Read More »
Health Tips
Jaime Wilson

Overgewicht bij kinderen

Tegenwoordig zie je helaas steeds meer kinderen met overgewicht. Zo erg en niet nodig.. in sommige gevallen zelfs (klinkt misschien hard) kindermishandeling! Overgewicht bij kinderen

Read More »
Health Tips
Jaime Wilson

vezelrijk eten, doe jij het al?

Bij vezels denken de meeste mensen aan volkoren.  Bruin brood, en als je een echte gezondheidsfreak bent, ook volkoren pasta en zilvervliesrijst. Toch is juist

Read More »

Join Our Facebook

LET'S GET IN TOUCH!

Contact us with any question We are here to help

WHATSAPP

+31 6 140 247 46

SEND EMAIL

jaime@dailyjaime.com

VISIT US

Eindhoven, NB

FOLLOW OUR SOCIAL CHANNELS

We are socialy active, follow us

Copyright 2018 © DAILY JAIME